Oct 01

Xmarks Sync prestaje sa radom

napisao admin kategorija It vesti

Nije tajna da je moj omiljeni browser Firefox. Koristim ga već godinama, čak sam i neke zaklete korisnike Opere i IE preobratio u korisnike omiljenog mi Firefoxa. Ovaj browser je prilično adaptibilan zbog gomile add-ona koji omogućavaju korisnicima da core verziju browsera prilagode svojim potrebama. Kako sam pasionirani korisnik interneta, jako mi je bitno sve bookmarkove stranica imam spremne u browseru u svakom trenutku. Posle loših iskustava padanja OS-a i gubljenja bookmarkova koji su mi tada bili u browseru, uvek bi započinjao ispočetka hod po Tantalovim mukama a koji se sastojao u prisećanju svih onih strana koje sam imao sačuvane u Firefoxu.

Xmarks-Offers-Tab-Sync-iPhone-All-Browser

Taj problem sam rešio instaliranjem Firefox-ovog dodatka, prvo Firemarksa koji je prerastao u Xmarks Sync koji sam koristio vise od dve godine. Svi bookmarski koje sam godinama skupljao i sortirao su pažljivo čuvani na serveru i uvek dostupni da se ucitaju u browser.

Situacija se promenila kada sam večeras primio mail od firme koja ga je napravila da se servis gasi 10. januara 2011. godine. Jednostavno na strani http://www.xmarks.com/about/shutdown upozorili da se firma gasi i da se korisnici preusmere na nove servise. Ovaj dodatak za Firefox je jedan od najpraktičnijih i najkorišćenijih dodataka do sada. Ima bazu od 2 miliona korisnika ali na žalost svemu dođe kraj. Firma je bankrotirala i stvarno mi je žao što ću morati da ponovo menjam navike, eksperimentišem sa novim servisima i valjda će se naći nešto tako dobro, besplatno i praktično kao što je to bio Xmarks Sync.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor