Nov 20

10 komada za sunčani novembar 2015.

napisao dragan zaric kategorija Muzika

Već nekoliko godina unazad pišem jedan tekst u novembru mesecu a u vezi deset pesama koje su ostavile utisak na mene u tom periodu. Novembar je prilično depresivan mesec koji ostavlja dosta vremena da se popravi raspoloženje slušanjem muzike. Tako je i ove godine, nastavljamo tradiciju i evo moje liste od deset pesama za ovaj, prilično sunčani i topli, novembar 2015. godine.

  1. Man in the boxRob Lundgren cover – pratim već neko vreme ovog sjajnog pevača iz Švedske. Čovek moćnog glasa koji ima odličan youtube kanal sa obradama raznih bendova gde demonstrira svoje sjajne vokalne mogućnosti.
  2. TišinaSilente@maja preporučila, ja odlušao i složio se da se radi o odličnom bendu koji te baš vozi. Odličan pop bend sa sjajnim tekstovima, pozitivna energija.
  3. Depth Over DistanceBen Howard – Sjajan, zaista sjajan Ben Howard. Čovek koji unosi novu svežinu u akustičarski indie zvuk. Jako ekspresivan u stihovima i pevanju. Stvar koju sam predložio je jedna od mojih omiljenih, često je stavim na repeat i vrtim satima.
  4. We all die youngfilm Rock Star – Odlična stvar i sjajan vokal benda Steel Drag0n.
  5. Ono sve što znaš o meniArseni Dedić – Ove godine nas je napustio jedan od najvećih muzičara, pevača i zvezda bivše SFRJ, veliki Arsen Dedić. Oduvek sam ga voleo i cenio. Počivaj u miru Arsene.
  6. Neke su žene pratile vojnikeRiblja Čorba – Mnogo volim ovu stvar. Rajko Kojić je odsvirao odličan gitarski intro.
  7. HelloAdele – kraljica se vratila posle tri godine. Pre kompletnog albuma izbacila je ovaj singl i naravno pokidala na muzičkimi top listama.
  8. Final CountdownEurope – kad je nešto kvalitetno to traje, vreme mu ne može ništa. Koncert grupe Europe u Londonu 2011. godine. Odlična energija sa bine, odličan vokal, odličan feedback publike.
  9. Medeno kolo – Branko Jovanović Bako – moje omiljeno kolo odsvirano na tamburi.
  10. Zvuči kao Block OutDezareo – Radio sam neka razlaganja na gitari na temu zvuka Block Out-a.

 

Last 5 posts by dragan zaric

Ostavi odgovor