Aug 24

Stadion – đubre i neošišana trava

napisao admin kategorija Uncategorized

Umesto da stadion u gornjem delu grada bude oaza na kojoj će se igrati utakmice, a van sportskih termina, mesto gde će rekreativci vežbati i porodice izvoditi svoju decu, stadion je postao obično đubrište i velika nepodšišana livada.

Prethodnih mesec dana sam počeo da treniram, što uključuje kombinaciju vožnje bicikla i trčanje. Podrazumeva se da trčim na stadionu u gornjem delu grada koji se nalazi nedaleko od moje stambene zgrade. Kada sam počeo da trčim odmah mi je upalo u oči đubre koje je bilo razbacano po celom stadionu. Pre svega tu je bilo puno plastičnih flaša, konzervi energetskih napitaka, vlažnih maramica, plastičnih kesa, baš mnogo mnogo đubreta. To mi je mnogo smetalo iz razloga što volim da trčim na sređenim površinama gde mi neće upadati u vidno polje ugažena bela plastična kesa posred staze ili gomila iskorišćenih vlažnih maramica.

Posle par dana trčanja rešio sam da počistim ceo stadion. Uzeo sam plastičnu kesu i krenuo stazom kojom se trči pritom ubacujući u nju sve što mi se našlo pod rukom. Trkači koji su prolazili pored mene su me gledali u čudu. Nekoliko starijih gospođa koje na stadion dolaze da pešače su me samo prošle pored mene pri tom ništa ne govoreći. Jedan od trkača koji me je iz viđenja poznavao mi je prišao i rekao “Svaka čast, i meni je to palo na pamet ali eto, nikada to nisam uradio.” Paaa, neko je morao.

Još jedna stvari koja upada u oči je nesređen stadion. Ove godine nije ošišan. Trim staza na kojoj se trči je nesređena, tako da se trkači muče sa busenjem i dve staze na kojima se trči su bukvalno utabane od strane trkača. Osoblje Sportskog Centra “6. avgust” još jednom je svojim nemarom dovelo do toga da stadion ne liči na sportski objekat već na običnu livadu. Žao mi je porodica sa malom decom koje bukvalno ne smeju da puste mališane u nepodšišanu travu bojeći se da ne nalete na neku razbijenu flašu ili ne daj bože zmiju. Zašto nadležni iz SC “6. avgust” ne rade svoj posao to je već davno ispričana priča. Ako je zelena površina ispred hale mogla biti ošišana i sređena to je dokaz da je i stadion isto tako mogao biti sređen i prilagođen upotrebi a u korist građana Majdanpeka.

Molim vas šerujte ovaj tekst na svojim profilima ako koristite facebook kako bi ova informacija bila viđena od strane nadležnih i kako bi neko odreagovao. Hvala.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor