Oct 21

Veseli komentatori

napisao admin kategorija Fun

Zvezde ovog teksta su svakako sportski komentatori koji su svojim vrcavim i otkačenim prenosima sportskih dešavanja postali prave zvezde televizije. Njihovi gafovi su postali deo opšteg narodnog humora, njihov komentatorski stil se razlikovao od čoveka do čoveka ali svakako nikog nije ostavljao ravnodušnim. Umeli su svojom veštinom prenosa dešavanja na sportskim terenima da podgreju atmosferu među gledaocima ali i da ih nasmeju.

Vladanko Stojaković je svakako jedan od najupečatljivijih sportskih komentatora. Poznat kao veliki hedonista svakao je ostao upamćen po komentaru jedne od utakmica:”Polster, Polster, grhmhm, grhmrhm. (posle dvadesetak sekundi kašlja od duvanskog dima), i da vidimo zašto su se igrači Kelna kao po komandi povukli na svoju polovinu… Da, to je gol, 1:0.” Evo jedne utakmice gde ćemo se podsetiti ovog sjajnog komentatora.

Legendarni prenos legende sportskog novinarstva Mladena Delića, takođe će ostati upamćen. Kvalifikacije za evropsko prvenstvo u fudbalu s kraja sedamdesetih, evo legendarnog snimka.

Milojko Pantić, komentator koji otvoreno navijao za Crvenu Zvezdu, jedan od onih koji su svakako obeležili zlatno doba Crvene Zvezde. Evo snimka legendarne utakmice između Zvezde i Bayerna 1991. godine koju prenosi Milojko Pantić prepunog zanimljivih komentara.

Evo i jednog retkog snimka Jordana Ivanovića čuvenog radijskog sportskog komentatora. Poznat je bio po veoma opisnom izražavanju i brzini prenosa onoga što se odvijalo na terenu. Evo radio prenosa izvođenja penala na utakmici C.Zvezda Olimpik. Ovaj radio prenos su kombinovano prenosili Jordan Ivanović i Marko Marković.

Ratko Korać je verovatno najemotivniji televizijski prenos odradio kada je prenosio žensko finale na 200 metara plivanja prsnim stilom za žene u kome je plivala Nađa Higl. Čovek je zaplakao od sreće pritom sipajući iz rukava kritike na račun ljudi iz plivačkog saveza koji su iznosili zamerke na račun Nađinog plivanja.

Slobodana Šarenac koji je prenosio košarkašku utakmicu između USA i Jugoslavije na svetskom košarkaškom prvenstvu u Indijanopolisu i njegovog komentara na izgled sudije.

Osim napred navedenih komentatora svakako se izdvajaju i:

  • Dragan Nikitović…Ovaj Žare Paspalj pre nego što da koš uvek izvede neku čavrtiju!
  • Zvonko Mihajlovski(…svetsko prvenstvo Korea i Japan)… je toliko brz da mu konstantno preti opasnost od radara, i kazne zbog prekoracenja brzine!
  • Srđan Knežević sa svojim emotivnim prenosom rukometne utakmice Jugoslavija-Hrvatska… Cela Jugoslavija je sada sigurno na rukama!
  • Milorad Đurković (Nemacka – Engleska) Da je Gaskojn imao moj broj cipela, sigurno bi ta lopta zavrsila u mreži.
  • Gojko Andrijašević (za Šalke 04 igra Marko Kurz) “Lopta do Kurca.”
  • Jovan Memedović (prenos bokserskog meča) uffff kako ga je dočekao, legao mu je na rukavicu što bi naš narod rekao kao kec na jedanaest.

izvor: www.blogovanje.com i www.leksikon-yu-mitologije.net

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor