May 20

Veliko spremanje Gmail-a

napisao admin kategorija Tips&Tricks

Ja sam prosto zaljubljen u Gmail. Ovaj email klijent je, moje je mišljenje, najbolji online email klijent na svetu. Rad u njemu je toliko komotan da vremenom postaje vaša omiljena lokacija na netu. Gmail spaja mail klijent, poslovnu komunikaciju, neobaveznu komunikaciju sa prijateljima i još pregršt opcija koje Google kao servis nudi.

Gmail

Kako mi je ovaj klijent neophodan za posao i komunikaciju sa ljudima vremenom se nakupi dosta mailova koje želim sačuvam a i da rasteretim sanduče da mi ne izgleda kao neprekidan niz mail-ova gde ću se teško snaći. Evo sjajnog saveta kako možete da organizujete svoje Gmail sanduče i tako rad u njemu podignete na konformniji i produktivniji nivo.

Pre svega potrebno je da se upoznate sa opcijom Labels (nalazi se odmah iznad mailova u sandučetu). U njoj ćete pronaći opciju Manage Labels. Kreirajte jedan label npr. Lozinke. Sada obratite pažnju na levu stranu vašeg Gmail naloga gde će se u meniju pojaviti label pod nazivom Lozinke. Ako kliknete na kockicu ispred ovog labela dobićete neke od opcija za markiranje istog. Npr. odaberite crvenu boju. Sada ste formirali label kojim ćete markirati sve poruke u svom Gmail nalogu koje sadrže neku važnu šifru (čekirajte kućice ispred poruka). Nakon toga idite na opciju Move to, kliknite na nju i nakon toga kliknite na label Lozinke. Na ovaj način ćete prebaciti sve poruke koje sadrže šifru na jedno mesto i sačuvati ih za ubuduće. Sve će se nalaziti na jednom mestu i moćićete da im pristupite tako što ćete kliknuti na label na levoj strani vašeg Gmail naloga. Na ovaj način možete da grupištete mailove slične sadržine i rasteretite svoj Gmail nalog i tako učinite svoje sanduče preglednijim.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor