Jan 10

The hurt locker (2008)

napisao admin kategorija Film

Nalet borbe je često snažna i smrtonosna ovisnost, zato što je rat droga.
– Chris Hedges

Da li ste u poslednje vreme gledali neki napet ratni film a da nije sve izgledalo tako predvidljivo i nafilovano filmskim efektima koji su uvek nagurani u prvi plan? Film “The hurt locker” je jedno od filmskih ostvarenja koje vas neće ostaviti ravnodušnim dok ga gledate.

hurt_locker_ver3

Radnja nas vodi u Irak, pratimo sudbine vojnika koji su u jedinici za demontiranje eksploziva koji je gusto posejan po ulicama jednog od Iračkih gradova. Posle pogibilje tehničara za demontiranje Sgt. Matt Thompsona (Guy Pearce), u jedinicu stize harizmatični SSgt. William James (maestralno ga glumi Jeremy Renner). Dvojici vojnika kojima je ostalo samo nesto više od mesec dana angažmana u Iraku, gledaju da po svaku cenu izađu iz pustinjskog pakla u kome se svakog dana suočavaju sa smrću nepojmljivo je izlaganje riziku SSgt. Jamesa koji im se upravo pridružio. Njihov zadatak je da ga prate i pružaju mu podršku u njegovim samoubilačkim zadacima. Na kraju ipak otkrivamo glavni uzrok takvog nošalantnog pristupa ratu SSgt. Jamesa.

Film je producirala i režirala Kathryn Bigelo (Strange Days, Blue Steel), bivša žena aktuelnog režisera Jamesa Camerona. Ovaj film je proglašen za najbolji film filmskog festivala u Veneciji.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor