Dec 09

Re-Bel 12.12.2009. Majdanpek

napisao admin kategorija Fun, Muzika

U Majdanpeku će se 12.12.2009. godine održati multimedijalni događaj “Re-Bel” u organizaciji udruženja građana Re-fresh i Kancelarije za mlade opštine Majdanpek. Re-Bel je koncipiran kao prezentacija više vidova umetnosti. Ovaj događaj će predstavljati sintezu vajarstva, slikarstva i muzika.

Re_Bel_09photo source www.re-fresh.org.rs

Ceo događaj će se odigrati u velikoj sali Doma Omladine u Majdanpeku. Satnica događaja ide ovako:

  • 20:00 časova – “Terratoria09” Mladi vajari će predstaviti svoje skulpture u terakoti. Oni su već izlagali ove godine na Belefu a cilj projekta “Terratorija09” bio je oslobađanje umetničkog duha i izlaženje iz ateljea, galerija, radionica i neposredna komunikacija umetnika sa gradom, građanima, javno i bez svih onih elemenata koji bi nas, obične posmatrače, otuđilo od umetničkog dela. Sa tim ciljem su i došli u naš grad.
  • 20:30 časova – Kofein, images & graphic design Izložba radova Dušana Petrovića, mladog majdanpečkog umetnika. Ovaj umetnik će predstaviti svoje radove u sferi grafičkog dizajna, ilustracije i dizajna majica.
  • 21:00 časova – Projekcija spotova bendova Repetitor i Kriške predstavnika nove Srpske alternativne rock scene. Kako organizatori navode, cilj im je da majdanpečku publiku upoznaju sa najaktuelnijim bendovima, predstavnicima nove Srpske underground scene. Majdanpek je oduvek bio urbana sredina koja je pretežno težila rock’n’rollu.
  • 22:00 časova – Koncert bendova Kriške (Beograd) i Repetitor (Beograd) a kao bend domaćin sviraće Zentare u klinču (Majdanpek).

Ovakvi događaji, u svakom slučaju, stvaraju pozitivnu sliku o samom gradu. Kulturna dešavanja šalju sliku o Majdanpeku čitavom regionu, kao gradu koji je živ, koji ima kulturnu scenu, gde su mladi aktivni u osmišljavanju zabavnog i kulturnog sadržaja. Ovo je pozitivan primer da se dobrom organizacijom i zalaganjem omladinaca mogu u gradu dešavati lepe stvari. Ok, poželimo dobrodošlicu gostima i lepo se provedimo na predstojećoj “Re-Bel” manifestaciji.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor