Oct 16

Pišući iznosim subjektivan stav

napisao admin kategorija Uncategorized

Koliko se god trudio da neke stvari objasnim ljudima, jednostavno, ne ide? Pisati blog nije lako. Treba uraditi toliko tehničkih stvari, namučiti se u vezi mnogih sitnica i na kraju krenuti sa pisanjem. Može se pisati o bilo čemu, može se pisati u bilo koje dana, može se pisati za sebe ali uvek se provuče ta želja da i drugi pročitaju to što si napisao. Ne treba živeti u ružičastom svetu, uvek je prisutna surova istina da je kritika čitaoca stoji kao “Damoklov mač” nad glavom onoga koji piše.

Kucanje... kuc, kucphoto by www.telkman.co.uk

Već nekoliko puta sam se susreo sa kritikama u vezi mojih postova. Jedan drugar me je kritikovao u vezi grešaka koje pravim kada pišem a drugi u vezi kontradiktornosti koje iznosim i koje u stvari predstavljaju čistu glupost. Ok, kažem ja, sigurno ste u pravu, ali blog koji ja pišem je moje poimanje stvarnosti, moj autentični pečat koji dajem svetu oko sebe i stvarima koje me zanimaju. Moj blog = moja subjektivnost. Ono što napišem to je deo mojih razmišljanja, znanja koje posedujem i to sve u trenutku inspiracije pretvaram u blogpost. Ne želim da ulazim u raspravu da li grešim ili ne, jednostavno se trudim da tekstove učinim zanimljivim ljudima za čitanje i da održim koliko toliko kvalitet pisanja.

Profesor Bane iz Bora, jedan od blogera je na prethodno održanom BlogOpenu u Nišu govorio o pravopisu i pismenosti među blogerima. U njegovom predavanju se jasno moglo čuti da blogeri trebaju da imaju kvalitetnu kontrolu tekstova, da se u celu priču uključe cenzori i da tako blog dobije kvalitetno prečišćene tekstove, gramatički ispravne i ispeglane. Ne, ja ne želim da robujem tome. Daleko od toga da želim da ruiniram svoje tekstove i da ne vodim računa o pravopisnim stvarima u njima. Trudim se da posao odradim kvalitetno, koliko mi moje znanje dozvoljava.

Ja sam ovaj blog počeo da pišem isključivo iz potreba da predočim svetu svoje stavove, svaki od mojih tekstova je autentičan i vezan za neko moje interesovanje. Osim mene tu je Marko, koji takođe slobodno može da iznosi njegova interesovanja. Jedini uslov koji stavljam pred Marka i sebe je da sadržaj bude zanimljiv. Plus je ako se u tekstovima nadje i neka priča vezana za Majdanpek, za ljude koji ovde žive, za dešavanja u gradu.

Dragi moji, čitajte tekstove, komentarišite, opustite se uz sadržaj ovog bloga i nemojte uzeti autorima tekstova za zlo ako neki put promaše slovo, pogreše koji padež ili iznesu neki lični stav sa kojim se vi ne slažete. Ipak je ovo blog, mesto na kome je subjektivan stav na prvom mestu. 🙂

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor