Jul 25

Osfoora Iphone klijent za twitter

napisao admin kategorija Mobile software

Moj susret sa twitterom je počeo aktivno od polovine 2009. godine i do današnjeg dana sam sakupio oko 9,500 twittova. U početku je moje korišćenje twittera bilo orijentisano samo sa desktop platforme a u zadnjih godinu dana sve je više twittova sa mog mobilnog telefona. Twitter je idealna društvena mreža za komunikaciju u pokretu, sa raznih lokacija i gotovo u svako vreme i baš iz tog razloga se postavilo pitanje koja je aplikacija dobra da se twittne na jednostavan način sa mobilnog telefona?

Ja posedujem Iphone 3G i posle testiranja brojnih aplikacija za twitter moje poverenje sam poverio Osfoora aplikaciji. Ova aplikacija za twitter poseduje sve što vam je potrebno za prijatno, efikasno i brzo twittovanje. Prva stvar koju primetite posle instaliranja aplikacije na telefon je jednostavno dizajniran administrativni deo.

osfoora_adminphoto source: www.tipb.com

Administrativni deo donosi sve što vam je potrevno a tiče se opcija koje su vam neophodne za korišćenje twittera, podešavanje profila, praćenja aktivnih trendova na twitteru, pretrage, lista, draftova, public timeline-a, kontakata i podešavanja same Osfoore. Ovakav pojednostavljeni pristup admin panela me je “kupio na prvu loptu”. Bez bespotrebnog šetanja kroz menije i listanje strana odmah sam ukapirao o čemu se radi i Osfoora se zadržala na mom telefonu za razliku od mnogih aplikacija koje sam odmah brisao po testiranju.

osfoora_timelinephoto source: www.tipb.com

Najači adut Osfoore je neverovatno efikasan timeline. Ovaj deo aplikacije je dizajniran jednostavno savršeno. Sve je tako pregledno i lepo raspoređeno. U donjem levom uglu se nalazi tab Home gde pristupate svom timelinenu. Najnovije twittove učitavete tako što skrolujete ekran povlačeći gornju ivicu ekrana na dole i samim tim refreshujete ceo timeline. Nakon ovog taba dolazi Mentions, Messages i Search tab. Svaki od ovih tabova poseduje notifikaciju koja vas upozorava da je došlo do nekih promena. U gornjem desnom uglu se nalazi deo u koji upisujete svoje twittove i u njemu se nalazi par opcija koje su vam dostupne a jako su korisne. Pre svega prilikom pisanja tekstualnog dela twitta možete pristupiti svojoj galeriji slika i neku od njih priključiti tekstualnom twittu, zatim možete priključiti svoju lokaciju, možete skratiti neki nepotrebno dugačak link koji vodu na određenu stranu. Programeri ove aplikacije su jednostavno mislili na sve.

Još jedna bitna stvar koja se tiče Osfoore je opcija Settings gde možete uz pregršt opcija podešavati ovu aplikaciju po svojoj želji i način koji hoćete. Možete podešavati refresh rate, broj učitanih twittova, teme (dark i white varijantu), veličinu fonta, zatim možete podešavati servise za objavljivanje fotografija koje uslikate, video servise, servise za skraćivanje url-ova, servise za text ekspandere i još mnoge opcije. Osfoora poseduje i efikasan način za multi naloge tako da se možete bukvalno za nekoliko sekundi prebacivati sa naloga na nalog i pri tom jednostavno i efikasno twittovati.

Ako posedujete Iphone ili Ipade bila bi prava šteta da ne koristite ovu aplikaciju. Ako ništa drugo pružite joj šansu i istestirajte je, svakako se nećete razočarati u ono što vam može pružiti.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor