Oct 11

Mrzim oktobar

napisao admin kategorija Uncategorized

Mrzim oktobar! Donosi hladnoću sa Karpata, pretvara sunčane dane u hladna, memljiva jutra i sumrake pune magle. Oktobar u ovako malom gradu je ogavan. Sivilo neba se pretače na hladne fasade zgrada, na lišće koje opada, na lica ljudi. Kada padne noć uhvatim sebe da me pritiska neki težak teret u grudima, nit’ si tamo nit’ si vamo. Gde si? Zaglavljen si između leta i zime. Kiša počinje da lije, ona ne prestaje da pada i danima zasipa grad. Ima li išta gore od kiše koja pada danima a hladno je. Ledi ti se krv u žilama, hladnoća se zabija do kostiju, ona reže.

Ovde je teško. Moja priča uvek ima nesrećan kraj i nije ništa manje nesrećna nego tvoja. Kada mi pričaš svoje probleme ja na moje breme stavljam i tvoje, tako nam je teže, skenjaniji smo, udruženi u tim govnima života. Naviknuti na njesra, na šamarčinu koju svakog dana popiješ od života, na pljuvanje u lice kada vidiš da je nekom dobro a ti uvek na nuli, nekad na kecu sa tendencijom vraćanja na nulu. Ne, bolje neće biti, taj nakurčeni stav koji imaš za sve i svakog je ok, tako se preživljava ovo govnjivo vreme.

Mrzim oktobar, donosi depresiju, donosi magle. Magle je teško preživeti u oktobru. Okuju ulice, hladne su, ne možeš videti kroz njih. Oktobar je teži i suroviji sa njma. Kada uveče krenem ulicama srećem grupe klinaca koji sa kapuljačama na glavama idu istim putanjama kojima idem i ja. Oni su mladi, u njihovim očima ne vidim sjaj. Mrzim oktobar.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor