Oct 08

Majdanpek na webu 2010

napisao admin kategorija It vesti

Prošlo je godinu dana od mog teksta koji je predstavio sajtove koji su vezani za Majdanpek. U blog postu http://dezareo.com/2009/10/06/majdanpek-na-web-u/ sam takstativno nabrojao sajtove koji se pojavljuju na web-u tog 06. oktobra 2009. godine. Situacija godinu dana kasnije je promenjena… ali na gore.

Pustinja

Kao parametre za moju ocenu trenutne situacije je pre svega neažurnost većine sajtova koje se nalaze na ovom spisku kao i gašenje nekoliko sajtova sa liste. Kada pogledam listu koju sam napravio prošle godine mogu da konstatujem da se sadržaj redovno ažurira samo na sajtu www.rtvmajdanpek.com. Na njemu jedino možete pronaći servisne informacije u vezi svakodnevnih dešavanja u opštini Majdanpek. Ostali sajtovi kao da su zamrznuti u prostoru i vremenu, gotovo da se nisu promenili za ovih godinu dana. Sajt opštine Majdanpek, turističke organizacije, naših najvećih preduzeća na teritoriji opštine nisu uradi liništa po pitanju praćenja aktuelnih trendova na internetu. I dalje ne postoji interakcija sa građanima, nema njihove prisutnosti na društvenim mrežama, jednostavno kapaciteti interneta su gurnuti u zapećak i ostaju neiskorišćeni.

Nekoliko pokušaja je ipak bilo vrednih pažnje. Prvo projekat sajta doma zdravlja Majdanpek koji je nekoliko meseci bio na webu me je obradovao. Napisao sam nekoliko tekstova u vezi ovog sajta: http://dezareo.com/2010/01/11/sajt-doma-zdravlja-majdanpek/ i http://dezareo.com/2010/02/10/jos-malo-o-sajtu-doma-zdravlja-majdanpek/. Na žalost sajt se ugasio usled nedostatka razumevanja i sredstava (novca). Sve te korisne servisne informacije iz oblasti medicine su nam ostale nedostupne. Jedina veza našeg doma zdravlja sa budućnošću je prekinuta gašenjem ovog sjajnog portala.

Sajt http://www.tvojglas.rs se pojavio pre nekoliko meseci i na neki način uspeo je da razbilje učmalost širenja informacija webom opštine Majdanpek. Sajt pokriva najaktulenije teme političkog sadržaja i čini mi se da ima dobru posećenost. Ono što je karakteristično za ovaj sajt jeste ostavljena mogućnost građanima da komentarišu tekstove i da tako ostave svoje mišljenje o gorućim političkim temama. Tekstovi su im vrlo zapaljive prirode i bave se škakljivim temama. Ovaj sajt ima moju preporuku.

Kao zadnji navodim svoj projekat http://starica.dezareo.com a koji predstavlja zvaničnu web stranu skijaškog kluba “Starica” iz Majdanpeka. Kako je već nekoliko godina naše skijalište na terenima Rajkovo van upotrebe, i kako se ugasio raniji skijaški klub, ljubitelji skijaškog sporta u Majdanpeku su početkom ove godine osnovali novi skijaški klub. Ja sam se pobrinuo da oformim web stranu koja će obaveštavati ljubitelje skijanja o aktuelnim dešavanjima u vezi skijaškog sporta u Majdanpeku. Osim ovog sajta aktuelna je grupa SKI CENTAR RAJKOVO na facebook-u koja takođe obaveštava ljubitelje skijanja o aktuelnim dešavanjima.

Mogu slobodno da kažem da je majdanpečki web dobio jedno lepo priznanje. U ovogodišnjem izdanju blogopedije našao se i moj tekst http://dezareo.com/2009/10/16/pisuci-iznosim-subjektivan-stav/. Oficijelnu stranu autora koji su ušli u sastav blogopedije možete videti na strani http://www.blogopen.rs/blogopedija/ Iskren da budem, velika mi je želja kada bih uspeo još nekog svog sugrađanina da nateram da bloguje. Gotovo da nema interesovanja za pisanje bloga (osim mene naravno), i gotovo da se cela priča svodi na masovno korišćenje facebook-a bez ikakve želje da se ostavi autentično trag na webu. Evo, ako neko od vas koji ste iz Majdanpeka i koji čitate ovaj tekst želi da se upusti u vode blogovanja može mi se slobodno obratiti da ga uputim u najosnovnije stvari i pomognem mu da počne sa pisanjem. Putem bloga upoznaćete sjajne ljude širom Srbije i regiona. Pišući svoj blog krenućete da čitate blogove drugih autora, naučićete sjajne stvari i vaše vreme na internetu će postati svakako kvalitetnije potrošeno.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor