Nov 12

Kraljevo, žrtva zemljotresa

napisao admin kategorija Uncategorized

Nesreća ne bira ni vreme ni mesto da nas zadesi. Takav je bio i zemljotres koji je zadesio grad Kraljevo i okolinu. Tog trećeg novembra u dva sata po ponoći svi smo osetili podrhtavanje tla i nikom nije bilo prijatno. Kreće drmanje i onda dolazi onaj neprijatni trenutak kada moliš Boga da se isto umiri. Samo mogu da zamislim kako je ljudima u Kraljevu bilo strašno. Gledali su kako im pucaju zidovi, ruše se plafoni, razbija nameštaj po sobama. Sve što smo do sada gledali na televiziji ne može da opiše razmere štete koja je pogodila Kraljevo i okolinu.

saglasni100v2

Blogeri i korisnici društvenih mreža u Srbiji su iz tog razloga pokrenuli građansku inicijativu saGLASNI. Osnovna ideja, odnosno, građanska saGLASNOST zajednice je da utičemo na donosioce odluka u jedinicama lokalne samouprave da 50% planiranog budžeta za proslavu Nove godine odvoje za postradale u Kraljevu. Do duše, ne mogu da tvrdim da Majdanpek ima spektakularne dočeke novih godina, ali svakako se određena suma novca može izdvojiti za pomoć Kraljevu.

Ako ste saglasni sa akcijom možete pomoći na jedan od sledećih načina:

1. potvrdite nam svoju saGLASNOST pisamcetom na adresu saglasnost@saglasni.rs. Dostavite kontakt podatke i svoj logo.

2. obavesite svoje partnerske i kišobran organizacije o inicijativi

3. obavestite o inicijativi članove gradskih veća sa kojima ste u kontaktu

4. pustite svojoj mailing listi info o inicijativi

5. pratite nas na Facebooku, Twitteru (uz #saglasnost, #saglasni), na našem sajtu.

6. raspričajte o akciji.

Ovo je najmanje što možemo da uradimo kao pomoć Kraljevu. Široka građanska inicijativa je potrebna kako bi se prikupilo što više para za pomoć i kako bi se iskoristilo ovo lepo novembarsko vreme i pružena pomoć bila efikasnija. Zaboravite bar na trenutak na chatovanje na Face-u sa ekipom, glupe igrice i učlanjivanje u infatilne grupe tipa “Svi mi koji….” i svojim gestom koji će vam oduzeti par minuta pružite podršku ovoj širokoj akciji.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor