Dec 04

Julian Assange – Heroj naših dana

napisao admin kategorija It vesti

Ako je polovinom prošlog veka Che Guevarra protresao svet svojom revolucijom, Julian Assange je to uradio ovih dana. Najtraženiji begunac je svojim sajtom http://wikileaks.nl ozbiljno nagazio US administraciju i izneo u javnost ono što svi znamo samo što smo sada dobili potvrdu o prljavom vešu američke diplomatije. Sramna hajka koja se vodi protiv ovog čoveka ovih dana me je navela da napišem ovaj tekst podrške. Čovek koji se nije libio da tajne diplomastke prepiske US i njenih saveznika objavi na svom sajtu i tako dobro razdrma svet. Prljav politički veš o kome čitamo ovih dana će trajno promeniti svet. Mogu slobodno da kažem da je Julian Assange heroj naših dana.

julian assange

Optužba da je Juilan počinio silovanje u Švedskoj dovela je do toga da se nađe na crvenoj poternici Interpola. Kako je samo providan potez amerikanaca da ovog čoveka strpaju iza rešetaka. Assange se krije negde u Evropi i strahuje za svoj život. Zvaničan sajt http://wikileaks.org/ je ugašen, ali zato nije izgubio podršku u celom svetu, pa tamo na ovoj strani možete pristupiti mirror linkovima na različite servere u svetu koji trenutno hostuju ovaj dragoceni sajt http://wikimirrors.piratskapartija.com/.

Kao poslednja sramna delatnost prema podršci za sam sajt je potez PayPal da privremeno zamrzne račun na kome se uplaćuju novčane donacije u svrhu podrške wikileaks-a iz razloga što sajt „ohrabruje i promoviše ilegalne aktivnosti” Ovo će svakako navući gnev svih onih koji pružaju podršku Assangeu i njegovom sajtu. Amazon je to uradio pre nedelju dana, skinuo je sadržaj sajta sa svojih servera i tako mu uskratio vidljivost na netu. Ipak sajt je vidljiv iz više zemalja, s ponosom mogu da kažem i iz Srbije na adresi http://www.wikileaks.iz.rs/.

Julian Assange je pokrenuo lavinu koja se sada ne da zaustaviti. Podrška mu raste iz dana u dana i biće prilično zanimljivo gledati razvoj situacije akcija koje se vode protiv wikileaksa i njegovog autora. Želim Julianu mnogo sreće i nadam se da će sačuvati svoju glavu na ramenima. Američka diplomatija je prilično uzdrmana prljavim vešom koji se sada razvlači planetom. Sada se stvari ne mogu zataškati a kao i uvek Ameri će i ovaj put silom probati da reše problem. S toga palac dole za američku diplomatiju.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor