Nov 03

Juče i danas

napisao admin kategorija Uncategorized

Juče je bio sasvim običan jesenji dan. Ovaj deo teksta biće ilustrovan sa par svežih fotki koje možete pogledati. Prava jesen, obojena bojama a ja i Marko, gladni sa toplim burekom u rukama, šetkali smo se i pričali neke neobavezne pričice. Par put smo konstatovali ove godine da miriše na zimu, bilo je jako hladno. Shoncraft, koji je za vikend skoknuo do rodnog grada, se takođe u nedelju žalio da je jako hladno.

jesen2smalljesen3smalljesen6smalljesen7smalljesen5small

Juče je objavljen članak u Blicu u kome se kaže da neće biti skijanja na Rajkovu. Direktor sportskog centra “6. avgust” je jednostavno rekao da nedostaje otprilike 1.5 miliona dinara da se sredi skijalište. Hmmm, ok, ali da li je išta moglo da se uradi i mimo novca, sa malo dobre volje radnika u hali. Da li je neko od njih obišao skijalište i potrudio se da pokupi ono đubre ispred kontejnera u kome su smešteni radnici koji brinu o skijalištu i opremi na stazi. Ove godine sam bar 15 puta bio gore na Rajkovu, verujte mi na reč, ni jednom nisam zatekao nadležne da bilo šta rade na skijalištu. Staze su ponovo zarasle, kontejneri za smešaj skijaša su potpuno neupotrebljivi, jednostavno sramota me je da sam skijaš, sramota me je nemara koji je doveo do toga da više ne postoji skijanje u Majdanpeku.

Blic

Član 5. stav 1. Zakona o javnim skijalištima kaže: “Uređenje , opremanje, održavanje, korišćenje i upravljanje javnim skijalištem (u daljem tekstu: skijalište), kao i upravljanje prostorima pogodnim za uređenje skijališta, u smislu ovog zakona, smatraju se delatnostima od opšteg interesa.”

Član 22. stav 2. Zakona o javnim skijalištima kaže:” U vreme kada skijalište nije u upotrebi, skijaški centar je dužan da se stara o čuvanju skijališta i redovnom održavanju staza i opreme na skijalištu.”

Stav 3. istog člana kaže:”Održavanje ski – staza obuhvata letnje i zimsko održavanje”.

Da li su nadležni pročitali ova dva napred navedena člana Zakona o javnim skijalištima?

A danas je u Majdanpeku pao sneg, i kao so na ranu samo me je učinio još neraspoloženijim. Jedina pozitivna stvar, osim one šetnje sa Markom i toplim burekom u rukama, je ta da sam konačno sredio gitaru. Sređivanje se odvijalo u dve faze, prva je bila čišćenje i uklanjanje žica. Ja i drug stari smo uradili prvu etapu…

drugStari3drugStari2drugStari1drugStari4

Druga etapa na žalost nije dokumentovana slikama, Mace i ja smo polako namestili žice, naštelovali floyd rose i u neobavezno diskutovali o rock’n’roll-u u Majdanpeku. Sve u svemu ovih dana nikako nije bilo dosadno.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor