Feb 10

Još malo o sajtu doma zdravlja Majdanpek

napisao admin kategorija It vesti

U neobaveznom razgovoru sa dr Milošem Rakićem, administratorom i kreatorom sajta doma zdravlja Majdanpek upoznao sam se sa par zanimljivih opcija koje sajt nudi a koje iskreno rečeno nisam sretao na drugim sajtovima slične sadržine.

Pre svega kalendar toka trudnoće nas upoznaje sa tokom trudnoće, predstavljenim kroz zanimljiv koncept kalendara. U kalendaru trudnoće prema nedeljama je predstavljeno kako se trudnoća odvija i možete se upoznati sa rastom bebe kroz ceo tok trudnoće. Osim toga, na ovoj strani možete pronaći i rečnik trudnoće gde su objašnjeni pojmovi koji se tiču same trudnoće.

Na strani ženski kalendar se možete upoznati sa menstrualnim ciklusima žene. Kroz 6 grafikona i kalendar koji izračunava ciklus menstruacije možete imati detaljan uvid u menstrualni ciklus, plodne i neplodne dane, koji su dani preporučeni da se začne dete muškog ili ženskog pola.

U sekciji roditeljstvo možete preuzeti zanimljive knjige u .pdf formatu a koje se tiču obrazovanja i vaspitanja dece (nezgode se dešavaju I deo, nezgode se dešavaju II deo, pametna knjiga i škola bez nasilja).

Rezime cele priče je da se sajt doma zdravlja u Majdanpeku lepo razvija, i svakoga dana osvane neka nova informacija koja se tiče zdravstva u ovom gradu. Šteta je što se malo više ne obraća pažnja na inventivne projekte i ne pruža šansa mlađim ljudima da pokažu šta znaju već se svaka novina gleda podozrljivo i sa nepoverenjem. Kako zadržati u gradu ljude koji su u stvari budućnost ovog grada, bez mladosti i inventivnosti ovaj grad je osuđen na propast. Znam da ćete vi koji ste upoznati sa situacijom u gradu Majdanpeku shvatiti o čemu pričam. Miloše svaka čast, samo napred.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor