Nov 06

I’m a legend – h1n1

napisao admin kategorija Fun

Filmovi o apokaliptičnoj budućnosti uvek su izgledali nekako egzotično. Hteli mi to da priznamo ili ne apokaliptična budućnost nam nikada nije bila bliža, nadolazeća epidemija novog h1n1 gripa kuca već uveliko na vratima Srbije. Ovaj blog post započinjem naslovom jednog dobrog filma koji sam juče pogledao a koji baš govori o apokaliptičnoj budućnosti. Dr Robertu Nevilu jedinom preživelom njujorčaninu, imunom na virus koji je desetkovao ljudsku populaciju na zemlji. Od 6 milijardi ljudi, preživelo je deset posto populacije, od toga je 550 miliona mutiralo u izuzetno agresivne jedinke koje se hrane preostalim živim organizmima (pod pojmom “organizam” mislim na imune ljude, krupnu i sitnu divljač) na planeti. Dr Nevil pokušava da pronađe vakcinu protiv ove pošasti.

I'm legend

Uvek sam bio pristalica teorije zavere, gotovo sam uveren da je novi grip nastao veštačkim putem i da se nije slučajno oteo kontroli. Pokušaću da se u daljem delu teksta držim naučnih činjenica i da vam predočim šta nam valja činiti kako bi se pripremili za pošast koja nam preti. Koji su simptomi virusa kletog? Na sledećoj web strani je vrlo jasno navedeni mogući znaci oboljenja. O ignorisanju gripa možete pročitati na ovoj strani gde se jasno vidi šta se može desiti kada je sve preče nego zdravlje. Hteli mi to da priznamo ili ne, da li je virus veštački ili prirodan, da li je plasiran da bi se uzele pare, da li neko želi da nas zaplaši, svakako ne bi smo smeli da ga uzimamo zdravo za gotovo, ne treba mnogo pametovati, treba biti upoznat sa mogućim posledicama naših postupaka. Preporuke za prevenciju protiv novog gripa svakako mogu da preduprede da se isti proširi, a tako ćemo najbolje zaštiti ljude oko sebe. Telefoni dežurnih epidemiologa, koji vam kao i dr Nevil iz filma mogu pomoći savetom šta da radite kada virus kao mečka zaigra pred vašim vratima, svakako mogu biti jedna od pomoćnih alternativa.

Na kraju jedino vam preostaju tri alternative a na vama je da izaberete najbolju za sebe, prva humoristička, druga humorističko statistička začinjena teorijom zavere i na kraju vaša lična, koju ćete sami kreirati, jer istini za volju niko ne zna šta budućnost nosi.

Izvori www.novigrip.com, www.dedabor.com, www.dzejndou.com

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor