Dec 08

Expozim 2009.

napisao admin kategorija Fun

Ove godine sam pohodio Expozim 2009. sajam skijaške sportske opreme. Prošle godine sam propustio isti, finansijski nisam stajao dobro, ali ove godine je valjalo pazariti nove skije. Skijanje je skup sport, a kako ja i moji drugari skijaši nemamo baš mnogo para, taktika je jednostavna, svake godine se pazari nešto novo od opreme i tako se podiže kvalitet iste. Staro i nekvalitetno se zamenjuje boljim. Kvalitet opreme se veoma brzo vidi na skijaškoj stazi. Moje stare skije su otišle u istoriju (prodao sam ih mom komšiji) i sada sam vlasnik novih Blizzardovih dasaka sa Markerovim vezovima(Blizzard Firebird XO 4).

radujSeZimi

Ove godine nas je bilo desetak na Expozimu. Packe i ja smo pazarili skije i naočare za skijanje, a Janosh, koji je izrazio želju da ide sa mnom na sajam (nije mu bilo teško da ponovo ide na sajam iako je samo dva dana pre toga posetio isti poslovno), je takođe pazario finu jaknicu koju može nositi kada je vreme shity. Prvo smo se prošetali sajmom u glavnoj hali i pogledali šta je to novo što se tiče skijaške opreme. Ove godine je imalo šta da se vidi. Pre svega turističke agencije su, čini mi se, bile veoma agilne u svojoj turističkoj ponudi s obzirom na ukidanje viza i mogućnost da se zapali i skija u nekoj drugoj zemlji. Pokupili smo brdo promo materijala koji smo kasnije pažljivo čitali i komentarisali. Cene za skijašku opremu i rekvizite su bile veoma neujednačene, od astornomskih iznosa do sasvim prihvatljivih. Na sredini hale jedan sajma bila je pozicionirana veštačka stena za penjanje, tako da smo neposredno pred polazak sa sajma gledali takmičenje juniora u slobodnom penjanju. Bože koliko su se ta deca namučila na onoj steni. Naporan je to sport.

U delu sajma na kome se prodaje polovna ski oprema ušli smo nakon obilaska glavno dela. Planirao sam da pazarim polovne skije ali svakako bolje nego ove koje sam imao. Uz malo sreće pazario sam nove skije Blizzard (par skija koje su proizvedene 2006. godine ali koje su bile ko zna gde sklonjene i nisu korišćene). Odmah su mi montirali i Marker vezove tako da sam jednim udarcem ubio dve muve.

Kasnije sam se prošetao ponovo kroz halu 1 i našao sam fine skijaške naočare. Skijaške naočare su veoma praktična stvar kada je vreme loše. Često se može desiti da pada sneg kada skijate. Ako tada nemate skijaške naočare, bukvalno je nemoguće skijati (sneg ulazi u oči). UV zračenje je veoma jako na skijaškim stazama tako da su naočare koje koristite veoma bitne kako bi zaštitili svoje oči od svih tih štetnih faktora. Nisam uzeo model koji ima dupla stakla tako da ću možda imati problem oko maglenja, ali sad šta je tu je, naočare su kupljene i to je to.

Na kraju dana smo svi zajedno otišli do Packeta i rezimirali taj dan. Pričali smo o budućim planovima, tako da je sada ostalo samo da se dogovorimo gde ćemo ići na skijanje. Kao najizglednija destinacija stoji nam Stara Planina, zatim Zaječar kao najbliža skijaška destinacija, i eventualno Kopaonik.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor