Nov 30

Eksperimentalni post/rock

napisao admin kategorija Muzika

Ima pravaca muzike koje u našoj zemlji, pogotovo u provinciji, ljudi slabo poznaju. Post/Rock kod nas je okarakterisan kao muzička mainstream pojava ali samo u većim centrima (Beograd,Novi Sad…). Postoje bendovi koji sviraju ovaj muzički pravac ali se za njih malo zna. Tržište je zatvoreno i bendovi slabo dolaze do afirmacije i uspeha.

Kanadski band “The Chronicles of Israfel” sviraju neku vrstu eksperimentalnog Post/Rocka. Pošto volim da pretražujem internet, i slušam razne radio stanice i Web site-ove, pronašao sam i njih sasvim slučajno, jer uglavnom imam preporuke mojih prijatelja koji poprilično poznaju rock scenu i na osnovu toga pravim selekciju. Ovaj band ima debi-album koji se zove “Starborn Tome I”. Idejni vođa benda Dominic Cifarelli je bivši gitarista grupe “Pulse Ultra” . Pesme su im u nekim delovima dosta melodične i pevljive dok u narednim momentima podsećaju na najčvršći progressive/neo metal. Koriste dosta semplera i synth zvukova što ja lično volim…

israfelbannertc7rf3photo source: www.myspace.com/thechroniclesofisrafel

The Chronicles of Israfel imaju odlične ideje tako što se svaka pesma nastavlja u sledeću, imaju odlične prelaze iz harmoničnog raspoloženja u histerični rock. Volim kada se band odlično kanališe i kontroliše svoja raspoloženja. Album definitivno preporučujem mlađoj publici pošto ovaj bend tako i zvuči, totalno mladalački. Zanimljiv podatak je da basista ovog banda svira i u grupi pevača i gitariste grupe “Sistem Of A Down”. Definitivno je ovo bend koji ima šta da kaže i pošto je ovo debi album, moja ocena je 8.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor