Nov 29

Deset lakih komada za sunčani novembar

napisao admin kategorija Fun, Muzika

Pre godinu dana sam napisao blog post o deset pesama koje su se našle na mojoj play listi za kišni novembar http://dezareo.com/2009/11/12/deset-lakih-komada-za-kisni-novembar/ . Ponesen lošim vremenom, kišom koja je padala danima i maglom koja je samo upotpunjavala celu depresivnu sliku napisao sam nešto o muzici koju sam tada slušao.

Ove godine je novembar izgledao blistavo, sunčano i sada se vrti neka malo različitija muzika u mom playeru. Pa da krenemo:

1. Open Your EyesGuano Apes – Već miriše na sneg, a gde je sneg tu je i skijanje. Ova stvar se iz godine u godinu provlači na playlisti koju pravim kada idem na skijanje. Osecaj kada se krene sa vrha staze uz Open Your Eyes se ne može opisati rečima.

2. BreatheSwollen Members feat. Nelly Furtado – Evo i druge stvari koja ne zaobilazi moju ski play listu. Skijanje sa ovom pesmom su udari adrenalina u talasima. Uz ovu stvar izvlačim maksimum iz sebe na skijanju.

3. Wasted YearsIron Maiden – Metalac sam bio i ostao, uvek i na svakom mestu, pa i na skijanju. Dobra stvar za zagrejavanje, pred polazak na skijanje.

4. Muzica de PazPapashanty – Evo benda koji dolazi iz Venecuele i svira odličan reggae. Prvi put sam ih čuo u jednom filmu o freeclimbingu i odmah sam pogledao soundtrack filma kako bih pronasao ovu stvar. Ima stvari koje ulaze u uvo na prvo slušanje, ova je takva.

5. Uspavanka za Radmilu MGoran Bregović – Genijalna stvar najvećeg kompilatora bivše SFRJ. Moram mu skinuti kapu za ovu stvar. Volim da je slušam uveče, smiruje me.

6. 18 and LifeSkid Row – Veliki band, razbijali su svojevremeno. Ovu stvar sam prethodnih par meseci baš eksploatisao i širio na facebook-u. Ljudi su sjajno reagovali, lajkovali je i komentarisali. Evo live verzije sa početka devedesetih kada je band bio na vrhuncu slave.

7. ThundertruckIgor Presnyakov – Sjajni rus koji razbija na akustičnoj gitari. Bukvalno mu nije potrebno pojačanje u vidu bass, ritam gitare, bubnja ili klavijature. Čovek sve sam svira i to sjajno zvuči. Na youtube mozete poslusati najveće muzičke hitove u njegovoj izvedbi.

8. Wind Cries MaryJohn Mayer – Hendrix se uvek provuče kroz moje liste. Ovog puta sjajnu stvar izvodi John Mayer, možda najbolji mladi blues gitarista na svetu.

9. Mramor, kamen i željezoRoboti – Moja bratanica Kaća i ja mnogo volimo ovu pesmu. Vrteli smo je ovog leta mnogo puta i pevali je zajedno. Kaća je ovu pesmu stavila svoj telefon i stalno je sluša. Sjajna stvar.

10. Oj livado rosna travoDobrivoje Topalović – Šta reći, ko je gledao sinoćnu epizodu serije “Moj rođak sa sela” i genijalnog Dragana Jovanovića kako peva ovu pesmu taj zna o čemu pričam. Ova pesma je “kao da zemlja plače”.

Eto to je deset lakih komada za sunčani novembar 2010. godine. Nadam se da će sa vama koji čitate ove redove svideti bar jedna stvar sa liste. I da ne zaboravim, srećan vam 29. novembar drugarice i drugovi.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor