Nov 18

Deset lakih komada za mistični novembar 2011.

napisao admin kategorija Muzika

Nastavljamo tradiciju playliste pesama koje se objavljuju samo u novembru mesecu. Prethodne dve godine smenila su se dva novembra, kišni novembar 2009. godine deset lakih komada za kišni novembar i sunčani novembar 2010. godine deset lakih komada za sunčani novembar i tako se nastavlja jedan lepa tradicija.

Za životom il’ za sudbinom – stvar sa novog albuma Block Outa u potpunosti opravdava naslov ovog blog posta. Pustite ovu stvar da vas odvede negde daleko. Mistika je sveprisutna u ovoj pesmi.

This is L (Acoustic guitar song) – Genijalni mladi gitarista iz Francuske, prava zvezda na youtube-u. Ova stvar takođe nosi mistiku u sebi i odlična je za putovanje u mašti negde daleko u hladnim novembarskim noćima.

Vasoline – Jedna od himni moje mladosti, legendarni Stone Temple Pilotsi, Grunge u najboljem svom izdanju.

Betovenova simfonija br. 9 – Sva lepota Betovene muzike fokusirana u jednoj simfoniji.

Sanduk – Horor Piknik izbacili novi spot, parodija koja je nadrasla samu sebe i postala tražena metal atrakcija sa gomilom vernih fanova. I ja sam jedan od njih.

Brod u boci (video) – Oliver Dragojevic i poznati hrvatski čelista Stjepan Hauser uradili su sjajnu interpretaciju ovog velikoh hita. Akordi na klaviru na početku pesme me razbijaju u paramparčad kada ih čujem. Sjajna produkcija.

Divni dani – Sjajna stvar KKN-a koja malo odudara od mistične atmosfere ovog blog posta, ali morao sam da ih stavim na playlistu iz razloga što su veliki band i uvek nose u sebi dozu originalnog i prepoznatljivog tona.

Bez – Veliki bend iz komšiluka, Goribor. Najveća koncertna atrakcija iz istočne Srbije meni posebno draga zbog teksta ove pesme. Tekst je ličan i upečatljiv, Trip hop iz istočne Srbije.

Come Fly With Me – Stari dobri Frank, ovu pesmu sam čuo na nekoj reklami, a kako ulazi u uvo na prvo slušanje stavio sam je na listu kao najveseliju pesmu ove playliste.

Desetu stvar možete dati sebi na volju i pronaći je na svom hardisku ili negde na netu, izaberite sami, od mene je dovoljno. Pozdrav.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor