Jan 08

Brothers (2009)

napisao admin kategorija Film

Ova ratna drama sa elementima trilera predstavlja pravog kandidata za jednu od kategorija Oskara. Film je nominovan za dva zlatna globusa i svakako poseduje dobar potencijal da npr. Tobey Maguire bude nominovan za najveću američku filmsku nagradu.

Film prati idiličnu porodicu Cahill, u kojoj je kapetan Sam Cahill (Tobey Maguire) glava porodice, Grace Cahill (Natalie Portman) majka i oni žive u skladnom braku sa svoje dve devojčice. Sam, kao marinac američke vojske, se priprema za redovan angažman u Afganistanu. Neposredno pred njegov polazak iz zatvora mu puštaju mlađeg brata Tommy Cahilla (Jake Gyllenhaal), koji je harizmatičan , sklon upadanju u nevolje i predstavlja totalnu suprotnost starijem i disciplinovanijem Sam-u. Njihov otac Hank Cahill (Sam Shepard ), bivši vijetnamski veteran ih uporno upoređuje, ponosan je na Sama a Tommyju stalno pridikuje i smatra ga crnom ovcom familije. Sam odlazi za Afganistan i tamo doživljava nesreću i biva zarobljen od strane Talibana. Tommy želeći da pomogne Grace, počinje nesvesno da popunjava prazninu koju je Sam ostavio u životu svoje porodice. Posle izvesnog vremena Sam biva oslobođen iz zarobljeništva, vraća se u kući kao promenjena ličnost i to sve pokreće lavinu burnih događaja u životu njegove porodice.

brothers_teaser_posterphoto source: www.theaterhopper.com

Film je u nekoliko navrata podsetio na kultna ostvarenja Lovca na jelene Michael Cimina i Full Metal Jacketa Stanley Kubricka. U svakom slučaju odlične role mladih glumaca. Ovo je film koji se gleda u jednom dahu.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor