Nov 15

Besplatan WIFI u Majdanpeku???

napisao admin kategorija It vesti

Kako bi sjajna stvar bila kada bi Majdanpek bio pokriven besplatnim WIFI internetom. Takva vest bi svakako odjeknula pozitivno i naš grad bi postao jedan od svetlijih primera koji bi se navodio i citirao u zemlji Srbiji (bar u sferi IT tehnologija). Ne sećam se kada je neka pozitivna vest otišla iz ovog grada, obično su sve depresivne i grozne. U gradu koji se ne može podičiti baš sa mnogo pozitivnih stvari, smatram da bi uvođenje WIFI interneta pokrenulo lavinu pozitivnih dešavanja u sferi ekonomije, turizma , bezbednosti i svakako boljeg imidža samog grada.

freeWifiSpot

photo by http://www.squidoo.com/WYW

Ideja o uvođenju WIFI interneta na teritoriji grada interneta nije nova. Ovakva opcija postoji u gradu ali ljudi koji su je sproveli naplaćuju tu uslugu (nisam siguran u isplatljivost tog posla). O ovoj ideji pričalo se na forumu sajta radio televizije Majdanpek i tu se cela ideja završila. Krstareći internetom došao sam do jednog pozitivnog primera. Besplatan WIFI internet postoji u gradu Rijeci u Hrvatskoj. Na ovoj strani možete pročitati intervju sa gradonačelnikom grada Rijeke, Vojkom Obersnelom, koji objašnjava kako je i zašto uveden besplatan WIFI. Gradonačelnik Rijeke takođe piše i blog na adresi www.vojko-obersnel..com, što samo govori da je čovek koji ima viziju jasne budućnosti i koji svakako shvata snagu i moć interneta i prednosti koje on pruža.

Grad Majdanpek je karakterističan po konfiguraciji terena. Zbijen je između brda, nije razuđen i svakako ta konfiguracija terena po kojoj se sam grad prostire omogućila bi da se sa vrlo malo WIFI hotspotova pokrije ceo grad. Neke od prednosti koje bi sam grad dobio od ovakvog vida pristupa internetu bile bi mogućnost da se ceo grad pokrije kamerama (video nadzor), putem kojeg bi se povećala bezbednost samih građana i svakako bi se zaštitila materijalna dobra i smanjila stopa kriminala. Uspostavila bi se bolja povezanost između građana i organa uprave. Ovakav vid povezivana na internet svakako bi veoma dobro uticao na razvoj turzma, svi ugostiteljski objekti u gradu bi bili pokriveni internetom tako da bi gosti isti mogli da koriste u njima. Svakako su ovo samo neke od mogućnosti i prednosti koje bi grad i cela opština imale od uvođenja besplatnog WIFI interneta za sve nas koji živimo u gradu.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor