May 11

Angry Birds

napisao admin kategorija Mobile software

Pre otprilike godinu i po dana kupio sam Iphone 3G. Privukao me neobičan koncept upravljanja i iz razloga što sam do kupovine ovog telefona nisam koristio nijedan smarthphone. Moj zadnji telefon je bila Nokia N95 i bio sam prilično zadovoljan njime ali kako to već biva u životu, kupio sam Iphone i promene koje su se desile bile su neminovne. Iphone je stvarno dobar telefon i za veoma kratko vreme mi se uvukao pod kožu, prosto sam se zaljubio u dizajn, upravljački interfejs i u aplikacije koje koristi. Iphone je telefon pravljen za internet, prosto uživate dok ste na društvenim mrežama koristeći ovaj telefon. Gotovo svakog dana otkrijem neku novu aplikaciju koja me oduševi. Ima tu svega, od stvarno odlične GPS navigacije IGo, preko sjajnih aplikacija za društvene mreže, beskorisnih aplikacija za zezanje do stvarno odličnih igara.

Kako na blogu imam i kategoriju koja se tiče mobile software-a a ja sam se u prethodnom periodu jako ulenjio što se tiče pisanja, rešio sam da pišem malo o aplikativnom softweru vezanom za Iphone i da na taj način oživim malo ovu kategoriju na blogu.

AngryBirds Xmas verzija

photo: appchronicles.com

Za danas sam vam pripremio mali review igre Angry Birds. Reč je o veoma zaraznoj igrici koju je stvorio finski Rovio Mobile studio. Ova igra je nastala u decembru 2009. godine i do sada je prodata na AppleStore-u u preko 12 miliona kopija. Prvo je napravljena za Iphone ali se kasnije pojavila verzija i za Android telefone. Kako se igra pokazala kao veoma zaraznom, zaživele su verzije za pc računare i igračke konzole.

Koncept igre je prilično zanimljiv i prosto vas vuče da nastavljate da je igrate iz nivoa u nivo. U ulozi ste besnih, razljućenih ptica koje ispaljujete iz praćke i oslobađate svoje pernate rođake iz kaveza u koje su smešteni. Igru karakteriše sjajna grafika a da igra ne bi bila dosadna programeri su se potrudili da uvode stalna poboljšanja koja su vam dostupna kako vi napredujete kroz igru. U pitanju su različite vrste ptica koje poseduju različite moći, eksplozivno dejstvo, brzinu, probojnost itd. Poteškoće će vam stvarati drvene kutije, daske, kameni blokovi koji sakrivaju kaveze sa vašim drugarima. Grafika je toliko bogato urađena da ne postoji razlika između igre na Iphone-u i PC-a. Programeri su odradili odličan posao pa je ova igra ostvarila odličan uspeh na Apple Store-u prošle godine.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor