Dec 04

Alati za twitter statistiku

napisao admin kategorija It vesti, Tips&Tricks

Svaki ozbiljan tviteraš će se pre ili kasnije pozabaviti statističkim podacima koji se tiču njegovog korišćenja twittera. Kako bi unapredili svoje tweetanje i došli do nekih smernica u daljem korišćenju ovog servisa svakako se treba okrenuti alatima koji će vam pomoći da tvitujete praktičnije i koncentrisanije ili da jednostavno imate neki uvid u to što radite. Predstaviću vam nekoliko alata koji vam sigurno mogu dati pravi uvid šta radite vi ali i vaši prijatelji na twitteru.

  1. Tweet Stats – predstavlja grafički analizer onoga što radite na twitteru. Pre svega on će vam pokazati koliko twittova imate u prethodnom periodu, počev od meseci, dana, kada ste najaktivniji na twitteru preko dana. Osim toga možete videti sa kime imate najviše komunikacije i čije twittove najčešće retvitujete.
  2. Mentionmap – alat koji vam omogućava da saznate sa kime imate najvise interakcije na twitteru. Pomoću njega možete saznati sa kime najviše komunicirate ali isto tako da saznate sa kime ostale osobe sa kojima imate kontakt komuniciraju i koje grupe na twitteru posećuju. Odličan alat za planiranje strategije i sprovođenje planova ako vodite korporativni nalog na twitteru.
  3. Twitter Charts – evo još jednog odličnog alata za grafički prikaz vremena provedenog na twitteru i aktivnosti koje tamo imate. Možete imati odličan uvid vremena provedenog na twitteru u toku dana kao i dana u nedelji.
  4. Twitter friends – Statistika koja se tiče generalnih informacija samog korisnika. Ovde možete videti kome ste se obraćali i ko vam se obraćao, koji je vaš rank na twitteru kroz upoređenje raznih parametara, presek stanja koliko linkova ostavljate na twitteru dnevno, koliko puta retvitujete tuđe tvitove itd.
  5. Twitter counter – Još jedan zanimljiv statistički alat za twitter. Veoma pregledna statistika gde za par minuta saznajete veoma korisne informacije u vezi vašeg statusa na twitteru. Meni se najzamiljivijom učinila opcija gde možete uporediti svoj status sa statusom nekog svog prijatelja na twitteru i tako dobiti dragocene informacije prikazane kroz zanimljiv grafikon.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor