Dec 19

Skijaški klub „Starica“ Majdanpek

napisao admin kategorija Uncategorized

Danas, 18.12.2009. godine u 19 časova sastali su se skijaški entuzijasti grada Majdanpeka okupljeni oko ideje ponovnog osnivanja skijaškog kluba “Starica”. U kafani kod Delića, u bivšem Domu rudara okupilo se nas devetorica. Ovaj skup je bio prilično neformalan i predstavljao je pripremu za osnivačku skupštinu koja će se održati 21.12.2009. godine u 19 časova u prostoriji skupštinske sale u Mesnoj zajednici u Majdanpeku.

tabachphoto by paun es durlić

U prilično opuštenoj atmosferi, u kojoj je čini mi se bilo i onih skeptičnih na celu ideju osnivanja kluba i onog što ljudi okupljeni oko njega mogu uraditi, konstatovano je da će se Skijaški klub zvati “Starica” (za one koji ne znaju Starica je planina koja se nalazi u neposrednoj blizini grada). Od skijanja ove godine na terenima skijališta Rajkovo u Majdanpeku, na žalost nema ništa. Ipak, osnivanjem ovog skijaškog kluba mnoge se stvari mogu pokrenuti u pozitivnom smeru a koje se tiču skijaškog sporta u Majdanpeku. Osnivanjem skijaškog kluba, skijaški entuzijasti stiču pravo da se bore za skijanje u Majdanpeku, dobijaju moćno oružje protiv aktuelne birokratije koja je svojim nedomaćinskim ponašanjem dovela do propasti skijaškog sporta u Majdanpeku.

Ujedinjeni možemo da pokrenemo pozitivne stvari koje se tiču skijaškog sporta u Majdanpeku. Glavni cilj će biti da se staze osposobe za narednu skijašku sezonu, bez obzira na sve. Potrudićemo se da se redovno podnose izveštaji skijaškom klubu i zainteresovanim građanima šta se uradilo po pitanju skijališta iz meseca u mesec. U toku je izrada i sajta skijaškog kluba tako da će u narednom periodu biti postavljen na mrežu i tamo ćete moći da dobijete informacije o skijanju. Ono što raduje u celoj situaciji je pozitivna energija među mladima koji su željni skijanja i među starim skijašima koji pružaju podršku da se skijaški sport ponovo vrati u Majdanpek. Vreme je da neke stvari postavimo na svoje mesto.

Last 5 posts by admin

Ostavi odgovor