Dec 28

Novakovići

napisao admin kategorija Fun, Mudrosti

Da li vam se ikad desilo da pročitate nečiji blog od prvog blog posta do poslednjeg? To nije sve, da li vam se nekad desilo da želite da čitate taj isti blog i dalje? Meni jeste, sa velikim uživanje sam pročitao blog bračnog para Novaković koji živi u Americi.

danica_nikola

Danica i Nikola Novaković su 2008. godine dobili zelene karte i trbuhom za kruhom su se preselili iz Novog Sada u Chicago. Odmah po dolasku na tlo Amerike kreću da pišu blog na adresi novakovici.blogspot.com i tu kreće jedna velika avantura zvana život u USA. Danica i Nikola pišu toplo, iskreno, duhovito, ponekad tužno, zabavno, svega ima na njihovom blogu. Krenuo sam da čitam blog bukvalno od početka pa do zadnjeg posta koji su uneli pre neki dan. Blog započinje opisivanjem njihove prve nedelje na tlu Amerike. Opisuju kako se snalaze u velikoj tuđoj zemlji. Doživljavaju razne avanture, od potrage za odgovarajućim stanom, kupovinom nameštaja, mukom sa gradskim prevozom, Danicinom potragom za odgovarajućim poslom (Danica se živa namučila tražeći odgovarajući posao), opisuju kako je to naći se u drugoj zemlji, u gradu koji ima stanovnika više nego cela Srbija. Opisuju njihovo druženje sa našim ljudima u Americi, obilaze žurke, pišu o hrani, shopingu, selidbi, kupovini prvog auta i mukama sa kreditnom istorijom. Doživljavaju bukvalno kulturni šok i pokušavaju da se adaptiraju i prilagode novom životu uvek setno ističuli svoj Novi Sad i Sentu i izvodeći paralelu života u Srbiji i Americi.

Čitajući ovaj blog upoznao sam dvoje sjajnih, zanimljivih ljudi. Njihovo zanimljivo pisanje me je u nekim trenucima podsetilo da neki zanimljiv bestseler koji jednostavno ne ispuštate iz ruku kada krenete da ga čitate. Ja sam bukvalno pročitao ceo njih blog i očekujem da Nikola i Danica ne budu lenji i da nastave da pišu češće imajući u vidu obavezu prema nama koji čitamo njihov blog. Veliki pozdrav iz Srbije Novakovići.

Last 5 posts by admin

Jedan odgovor za blog post “Novakovići”